Skip to main content

A Giving Tuesday vagyis az Adakozó Kedd célja, hogy legyen egy nap, amikor minden az adományozásról, a jótékony cselekedetekről és ezek ünnepléséről szól. Idén november 28. lesz a Giving Tuesday napja.

A nap, amikor az egész világ az adományozásért fog össze. A Giving Tuesday nevéből is tudható, hogy a Black Friday ellentételezéseként, ahol fogyasztásra, vásárlásra buzdítanak bennünket, ezen a napon arra hívhatjuk fel egymás figyelmét, hogy az Adventi időszak kezdetén felelősségünk és talán kötelességünk is a segítségnyújtás.

Nem titkolt cél tehát, hogy adakozással, jótékony cselekedetekkel ellensúlyozzuk a társadalmat még több vásárlásra, felhalmozásra buzdító kereskedelmi kampányokat. Világszerte nagy nemzetközi érdeklődés övezi ezt a minden év novemberének utolsó keddjén ünnepelt napot, és évről évre egyre több embert, szervezetet képes megmozdítani hazánkban is a kezdeményezés.

„A társadalmat érzékenyíteni, az adományozást pedig bizony tanítani kell, és fejleszteni kell az adományozás infrastruktúráját és kultúráját is” – mondja Pásztor Sára, a Jamba vezetője. „Ha a nagy vásárlások időszakában sikerül a rászorulókat, hátrányos helyzetűeket támogató ügyekre felhívni a figyelmet, már elértünk egy fontos célt” – teszi hozzá.

Ez a nap lehetőséget ad arra, hogy a civil szervezetek felhívják környezetük figyelmét ügyeik fontosságára, és rá tudjanak erősíteni a karácsonyi adománygyűjtési szezonra. Figyeljünk hát oda a vásárlások időszakában egymásra és a fontos kezdeményezésekre is, és adományainkkal támogassunk jó és társadalmilag hasznos ügyeket.

Ha a Jamba kezdeményezéseit támogatnád, vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy közösen megtaláljuk a leginkább megfelelő megoldást.

 

Megszakítás