Skip to main content

Válj befogadó, sokszínű munkahellyé megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásával!

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában rejlő értékek messze túlmutatnak a rehabilitációs hozzájárulás megfizetése alóli mentesülésen.

MI AZ A REHABILITÁCIÓS HOZZÁJÁRULÁS?

A minimálbér 2023. decemberi emelkedésének következtében 2024-ben 15%-kal, 2.401.200 Ft-ra nő a foglalkoztatók által befizetendő rehabilitációs hozzájárulás összege, amely a 25 fő feletti munkaadókat ösztönzi a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatására. …

https://ertekvagy.hu/hu/-/rehabilitacios-hozzajarulas_2024

Tapasztalatunk szerint ezek a kollégák nem csak a saját munkájukon keresztül hatnak a csapatuk termelékenységére, hatásuk azon túlmutat. Hatnak a csapat dinamikájára, a tagok kreatívabbak, empatikusabbak lesznek és jobb problémamegoldókká válnak, ami által hatékonyabban végzik a munkájukat, elégedettség szintjük emelkedhet.

A munkáltatói visszajelzésekből azt tapasztaltuk, hogy ha van szándék, nyitottság és akadálymentes munkakörnyezet, akkor a megváltozott munkaképességű kollégák is ugyanolyan jól tudnak teljesíteni, mint mindenki más, és a csapat teljes értékű tagjaként tudnak hozzájárulni a vállalati sikerekhez.

Céges szolgáltatásaink segíthetnek a vállalatoknak fenntarthatóbbá és vonzóbbá válni a befektetők és ügyfelek számára. Emellett az adott vállalat munkáltatói márkájára is hatással vagyunk: az elfogadó, befogadó, sokszínű vállalati kultúra érték a leendő munkavállalók szemében és a profiton túlmutató küldetéstudattal erősíti a nagyvállalatok szervezetét.

A Skilly segít:

  • a céljaid gyakorlati lépésekre bontásában

  • akadálymentesítésben

  • a csapat szemléletformálásában

  • a megfelelő megváltozott munkaképességű munkaerő megtalálásában, inklúziójában

Céges szolgáltatások

Fast track csomag új partnereinknek

Szeretnél felvenni megváltozott munkaképességű kollégát? Hol tartasz most és mit kell tenned még ahhoz, hogy még befogadóbb munkahellyé válj?
Vállalatodra szabott felmérést végzünk (kérdőívek, mélyinterjúk, helyszínbejárás), majd javaslatokat teszünk arra, hogy hogyan tudna a szervezeted legideálisabban fejlődni, és a befogadás következő lépcsőfokára lépni, majd összekapcsolunk felkészült és alkalmas megváltozott munkaképességű álláskeresőkkel.

Tréningek

Különböző gyakorlati technikák mentén kommunikációs eszközökkel segítünk kapcsolódni, partneri szemléletet kialakítani, és tudatosítani a privilégiumokat és a diszkriminációt.
Csökkentjük a megváltozott munkaképességű kollégákkal kapcsolatos félelmeket, eloszlatjuk a tévhiteket és felkészítjük a csapatot az új kollégák befogadására.
A tréninget inkluzív, szakértői team tartja, az egyik tréner fogyatékossággal élő szakember.

Tanácsadás

Egyéni vagy csoportos szakmai támogatást biztosítunk cégednek vagy teamednek minden olyan témában, ami segíti a megváltozott munkaképességű munkavállalók beilleszkedését a szervezetbe.

Skilly álláskeresők munkába állása – meglévő partnereinknek

Igényeid mentén toborzunk és összekapcsolunk megváltozott munkaképességű jelöltekkel. A Skilly a kiválasztási folyamat nulladik lépésétől a munkába állás kezdetéig támogatja a partner vállalatokat, de segítjük a munkavállaló beilleszkedését is és utánkövetjük a folyamatot. Később is számíthatsz ránk, ha kérdésed vagy kétséged van.

Vállalati program a fogyatékkal élők támogatásáért

Megszakítás