Skip to main content

Új márkanevet és arculatot kapott az ép és fogyatékossággal élő emberek közötti partneri szemléletért dolgozó szervezet. A Skilly logótervezésben az Explicit Design Stúdió, a további kreatívok megalkotásában pedig a Publicis Groupe Hungary volt a segítségükre. 

A Skilly egy társadalmi vállalkozás, mely 2019-es alapításától mostanáig Jamba néven működött. Célja fogyatékossággal élő emberek munkaerőpiaci versenyképességének növelése, mivel óriási a szakadék aközött, amit a piac elvár, és amire a szegregált oktatás, állami ellátás felkészíti őket. A Jamba öt éves évfordulójához közeledve szerették volna újrafogalmazni, mit képviselnek, és miért fontosak mint társadalmi vállalkozás a világban. A tavaly házon belül induló rebranding folyamatba idén két külső szereplő, az Explicit Design Studio és a Publicis Groupe Hungary kapcsolódott be.

Az új márkanév az angol skill szóból ered, mely egyszerre jelent ügyességet, jártasságot, képességet és szakértelmet. A Skilly e területek fejlesztésén dolgozik: ingyenesen nyújt képzéseket és karrierfejlesztést fogyatékossággal élő emberek számára, ezzel párhuzamosan céges partnereinél pedig a munkahelyi inklúziót támogatja széles eszköztárával. 

„Az új névvel és megújult arculattal az volt a célunk, hogy tükrözze mindazt, amit elértünk és amit képviselünk. Hogy megmutassa, a nyitott szemléletű cégek számára az inklúzió lehet vonzó és pozitív feladat. Hogy az ép és a fogyatékossággal élő emberek közötti kapcsolatok lehetnek egymást építőek. Hogy a diverzitás a legtöbb esetben növeli a versenyképességet, és hogy a Skillyhez bizalommal fordulhatnak az álláskeresők és a cégek egyaránt.” – fogalmaz Pásztor Sára, a Skilly alapító-ügyvezetője.

Az új névhez a logót az Explicit Design Studio készítette, akik szerették volna előmozdítani a társadalmi vállalkozás ügyét.

„Az új logo megalkotásakor elsődleges volt a márkaértékek megjelenítése: megbízható, motiváló, játékosan következetes, profi és aktív” – mondja Kátay Hunor, az Explicit Design Studio vezetője.

 

„Az Y-ban megjelenő emberi alak motivációt és magabiztosságot kifejező mozdulattal kommunikálja a befogadó felé az üzenetet, s egyben meg is hív a társadalmi változásokat célzó közösségbe.”

A fogyatékossággal élő emberek az oktatási rendszerből kikerülve egy légüres térben találják magukat, ahol nincs olyan támogató rendszer körülöttük, ami segít nekik összekapcsolódni a nyílt munkaerőpiaccal. Ezért jött létre a Skilly Karrier Akadémia, ahol a szakképzések mellett a résztvevők olyan készségeket is elsajátíthatnak, amire nincs lehetőségük az oktatási rendszerben. A Skilly új arculatában a Karrier Akadémia vizuálisan újrafogalmazott almárkaként jelenik meg, melynek kialakításában a Publicis Groupe Hungary közreműködött. A Publicis emellett további kreatív asseteket is tervezett a Skilly számára a marketingkommunikáció és a social média aktivitások támogatására.

Komáromi Zsófia, a Publicis Groupe Hungary Chief Talent Officere szerint a Skilly tevékenysége hiánypótló.

„Egy befogadóbb, igazságosabb és ezáltal fenntarthatóbb társadalom mindannyiunk közös érdeke. Ezért döntöttünk úgy, hogy támogatjuk a Skillyt szakembereink segítségével, de ezt követően HR vonalon is tervezünk együttműködni.”

A megújult arculattal a szervezet új honlapján is lehet találkozni. A skillyjobs.org weblapon várják a fogyatékossággal élő álláskeresők és partnercégek jelentkezését is. A webdesignt Oravecz Lizanka, autizmus tapasztalati szakértő, gyógypedagógus, informatikus készítette.

„Ha van szándék, nyitottság és akadálymentes munkakörnyezet, akkor a megváltozott munkaképességű kollégák is ugyanolyan jól tudnak teljesíteni, mint mindenki más, és a csapat teljes értékű tagjaként tudnak hozzájárulni a vállalati sikerekhez.” – mondja Pásztor Sára. 

A Skilly vizuális világa ezentúl ezt az üzenetet közvetíti.

A Publicis Groupe Hungary-ről
Az 1926-ban alapított Publicis Groupe, a világ harmadik legnagyobb média- és kreatívipari cégcsoportja, több mint 100 országban, mintegy 100 000 munkavállalót foglalkoztatva élen jár a globális kommunikációs és reklámszakma teljesítmény alapú digitalizációjában. Hazai ága, a hat ismert ügynökségi márkát (Leo Burnett, Publicis, Saatchi & Saatchi, Starcom, Performics, Zenith) egyesítő Publicis Groupe Hungary öt különböző szakterületet fed le budapesti irodájából, a kreatív és média üzletágak mellett e-commerce, kontent és produkciós feladatokat lát el a több mint 350 fős csapat. A cégcsoport olyan ismert nemzetközi márkák kommunikációját látja el Magyarországról, mint a Procter&Gamble, a Mondelez vagy a Heidelberg. Bővebb információ: https://www.publicisgroupe.hu/
Megszakítás