Skip to main content

Idén februárban végeztek az első szoftvertesztelők akik a Prezi-vel és SignCoders-szel közösen kitalált és fejlesztett képzésünkön vettek részt. 

Ez az első szakmai tudást átadó programja a Jambának, ami olyan konkrét készségeket, képességeket és tudást ad át, ami jó junior szintű belépési lehetőség a nyílt munkaerőpiacra, ezen belül is az IT szektorba. 

 

Nyolc résztvevőből négyen végeztek, közülük ketten már elhelyezkedtek junior szoftvertesztelőként, ketten még keresik a helyüket. Egy ötödik valaki pedig menet közben kapott állást, ahol az időközben szoftvertesztelő workshopon megszerzett tudását tudja hasznosítani.

 

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a piaci szereplők vállaljanak felelősséget fogyatékossággal élő emberek versenyképességének fejlesztéséért. Ők tudják hozni azt a szakmai szemléletet és magas minőségű tudást, amire szükség van a versenyszektorban. Csakis együtt tudjuk zárni azt a szakadékot, ami megváltozott munkaképességű emberek képességei, tudása és elvárásai és a nyílt munkaerőpiac igényei, lehetőségei és elvárásai között húzódik. Így együtt tudunk tenni egy befogadóbb és igazságosabb társadalomért és az egyéni sikereken túl valódi változást elérni rendszerszinten. 

 

2022 őszén újabb szoftvertesztelő workshop sorozatot tervezünk együtt. Ha megváltozott munkaképességű vagy és szeretnél résztvevőként jelentkezni, REGISZTRÁLJ HOZZÁNK

 

Ha olyan céget képviselsz, aki szívesen dolgozna együtt megváltozott munkaképességű junior szoftvertesztelőkkel, akkor pedig feltétlenül írj nekünk az info@jambajobs.org -ra és örömmel segítünk téged összekapcsolódni a motivált és agilis fiatal szakemberekkel.

 

 


Szabó Annamáriát, az első szoftvertesztelő workshop egyik résztvevőjét, a Prezi fel is vette a saját QA teamjébe tesztelőnek, ahol most már 4 hónapja dolgozik. Annamari tapasztalatai a programról:

 

„Nagyon megörültem, amikor hallottam, hogy a Jamba a Prezivel és a Sign Coders-szel együttműködve szervezi a tanfolyamot, mert csupa jókat olvastam róluk korábban.

 

A workshop által elnyertem egy olyan lehetőséget, amiről addig álmodni sem mertem.

A Prezinél nagyon kedvesek velem, teljesen elfogadnak, és támogatnak abban, hogy kihozhassam magamból a legtöbbet, eredményes lehessek, és megtanulhassam a szakmát. 

 

A workshop egy jó alapot adott ehhez. Nagyon élveztem, hogy angol nyelvű a tananyag, és az óra magyarul folyik, mert az IT világában úgyis minden angol, a kezdeteknél viszont nagyon hasznos, ha az anyanyelvemen kapok magyarázatot a részletekről. 

Belekóstolhattunk a szoftverfejlesztésben használt speciális nyelvezetbe is, és láthattuk, hogy a kifejezések sokszor humorosan utalnak az adott feladatra, amit éppen jelentenek (pl. scrum maser, smoke test).

Minden óra elején picit átvettük az előző órán tanultakat, és volt rá alkalom, hogy az elméletet élő, gyakorlati példákon keresztül, együtt gondolkodva alkalmazzuk.

 

Nagyon hasznos volt, hogy vissza tudtuk hallgatni és nézni a felvételeket. Előfordult, hogy beteg voltam, így nem tudtam teljesen aktívan részt venni az órán, de később is megvolt az anyag, nem maradtam le.

 

A Slack-kel is megismerkedhettünk ami egy szuper fórum az online munkához. Közvetlenebb és gyorsabb, mint az e-mail küldés, ennek a hasznosságát végül inkább gyakorlatban tapasztaltam meg. 

 

Szuper embereket ismertem meg, nem csak az oktatók személyében, hanem a résztvevők között is. ”

 

Megszakítás