Skip to main content

Június közepén két újabb megváltozott munkaképességű csapat végzett a Karrier Akadémiánkon! A pénzügyi asszisztens, valamint a projektmenedzser és adatelemző képzésen végzetteket ünnepelhettük meg partnereinkkel a Remote Assitanttel és a Trax Retaillel.

A Skilly szakmai képzései hiánypótló tudást nyújtanak, akadálymentesen hozzáférhetők, így versenyképessé téve a nyílt munkaerőpiacon is a megváltozott munkaképességű álláskeresőket.

A pénzügyi asszisztens képzés Mosolygó-Varga Bianka nélkül elképzelhetetlen lett volna. A virtuális asszisztens szolgáltatást nyújtó cége üzleti modelljét a Skilly adta. Molnár Zóra képzési vezetőnk és Pásztor Sára CEO-nk megismerését követően született meg benne az a döntés, hogy megváltozott munkaképességű emberekkel és kismamákkal szeretne dolgozni. Mivel egyre több megrendeléshez jutnak, így több ilyen kvalitású emberre van szüksége a cégének. A végzettek közül pedig kikerülhetnek a Remote Assistant új munkatársai. A képzésben résztvevőkre Bianka végtelenül büszke, elmondása szerint az egyik legjobb élmény volt ez az életében.

A projektmenedzsment és adatelemző képzést tudásukkal támogató Trax Retail szakemberek (Tamás Pál, Miklós Kónya, Zsuzsa Bálint és sokan mások) nevében Imreh Erika Global HRBP and Organizational Development director szólt a végzettekhez. Erika hálás, hogy a Skillyvel együtt gondolkozhatott abban, hogyan tudják gazdagabbá tenni a körülöttünk lévő világot és segíteni olyan megváltozott munkaképességű embereknek, akik jellemzően kevesebb eséllyel indulnak, holott sok esetben kiemelkedően teljesítenek a többségi társadalomból érkező személyekhez képest.

A Trax Retail nem csak egy vállalat, hiszen mindannyian, akik részt vettek az ünnepségen, együtt mertek nagyot álmodni, és megvalósították a lassan 2 éve dédelgetett képzési programot. Megmutatták, hogy nem csak passzív nézők szeretnének lenni a körülöttük zajló eseményekben, hanem aktív cselekvőkké és példát mutatókká akartak válni! Lehet, elcsépelt a kifejezés, hogy “jobb adni, mint kapni”, de Erika úgy gondolja, ez egy örök érvényű igazság. Mert Traxes kollégák adtak tudást, ismeretet, készségeket, olyan fegyverzetet, amivel könnyebben elhelyezkednek a most végzettek. Ugyanakkor a programban részt vett Trax Retail munkatársak azok, akik kaptak a résztvevőktől, mivel rendkívüli embereket ismerhettek meg bennük, tanulhattak magukról, az elfogadásról, a befogadásról és gazdagabbak lettek, mint előtte voltak.

 

Fotó: Chripkó Lili
Helyszín: Trax Retail iroda

Megszakítás